
رشته تجربی یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی می باشد که در این مقاله به صورت کامل به آشنایی شما با رشته تجربی می پردازیم.
امروزه دغدغه بسیاری از دانش آموزان سال نهم انتخاب رشته در یکی از رشته های علوم تجربی، انسانی، ریاضی و فنی حرفه ای است.
پروژه پلاس به شما چند توصیه می کند تا انتخاب رشته معقولانه تری داشته باشید تا بتوانید آینده ای که دوست دارید را با تحصیل در آن رشته بسازید. اولین و مهمترین قدم، اولویتبندی در علاقهتان است. تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید ببینید در آینده میخواهید چه کاره شوید؟ ببینید از خواندن چه درسهایی لذت میبرید؟ ببینید در کدام رشته میتوانید بهترین باشید؟ دومین قدم، وضعیتتان در درسهای مربوط به رشتهی مورد علاقهتان است. اگر به رشته تجربی علاقه دارید، وضعیتتان در درس علوم و ریاضی چگونه است؟ با پدر و مادرتان مشورت کنید و در آخر رشته مورد نظرتان را انتخاب کنید.
ابتدا به شما توصیه می کنیم ، مقاله انتخاب رشته دبیرستان را مطلاعه فرمایید.
با توجه به استقبالی که در سالهای اخیر از رشته تجربی شده است، به معرفی رشته علوم تجربی در دبیرستان ،جهت آشنایی بیشتر علاقمندان می پردازیم ؛
رشته تجربی پایه و اساس تحصیل در رشته های ارزشمندی چون : زیست شناسی، پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، اتاق عمل، تغذیه، بهداشت، کشاورزی، داروسازی و شیمی و … است . دانش آموزانی که علاقمند به تحصیل در این رشته می باشند بایستی با بررسی ویژگیها ، توانائیها و علاقه خود وسپس مطالعه شرایط ورود به این رشته آن را انتخاب نمایند دروس رشته تجربی برای اینکه اطلاعات کافی از رشته انتخابی خود به دست آورید، لازم است بدانید چه درسهایی در این رشته تدریس میشود. برای موفقیت در رشته تجربی قوی بودن در درس های علوم تجربی دوره راهنمایی و علوم زیستی ، ریاضی و شیمی دبیرستان از اهمیت خاصی برخوردار است. دانش آموزانی که به ساختمان بدن موجودات زنده علاقه مند هستند و از مطالعه طبیعت ( گیاه، جانوران و محیط زیست) لذت می برند، می توانند در این رشته موفقیت به دست بیاورند. یادگیری مطالب زیست شناسی نیاز به حافظه قوی دارد یعنی دانش آموز باید بتواند بسیاری از موضوعات دانش زیست شناسی را در ذهن تجسم نماید و به خاطر بسپارد.
درس اصلی این رشته (زیستشناسی) با آموزش مفاهیم جذاب و طرح سوالهای چالشی در کنکور، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده و تعدادی از دانشآموزان به دلیل علاقه وافر به این درس، مجذوب رشته تجربی شدهاند.
دروس عمومی رشته تجربی:
دروس عمومی برای تمام گروههای آزمایشی یکسان است. زبان و ادبیات فارسی با ضریب ۴ – زبان عربی با ضریب ۲ – فرهنگ و معارف اسلامی با ضریب ۳ – زبان خارجی با ضریب ۲ (انگلیسی یا آلمانی یا فرانسه یا روسی یا ایتالیایی). (دروس عمومی بر خلاف دروس تخصصی در کنکور سراسری تنها یک واحد دارند)
دروس تخصصی رشته تجربی:
زمین شناسی – ریاضی – زیست شناسی – فیزیک – شیمی.
شرایط ورود به رشته تجربی چیست؟
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد. نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می گردد. مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۲۵۲ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل لازم برای انتخاب رشته تجربی حداقل ۱۴ باشد.
دیدگاهها (0)